מוזר, כשהמטפל קודם שאל אותי רטורית אם אני אוהב את ההורים שלי באתי לענות לו שלא.
בשיר השירים הקב"ה נמשל לדוד ולא לאבא, אחד ההסברים ששמעתי הוא שהאהבה וההתלהבות שלנו כלפיי דוד לפעמים גדולה יותר מאשר האבא- את הדוד לא תמיד יוצא לראות וכל פגישה מרגשת, אולי זה יכול להסביר את זה?
חלק 6- המטפל והתוכנית -סיום:
בפגישה הקודמת המטפל ציין גם לגבי ה'סתירות' הדתיות שבי שזאת תופעה נפוצה ו'בסדר'.
הוא חזר על משהו שאמר אולי גם קודם- שאני נשמע קצת 'חסר חיות', חסר אנרגיות ומאוד נפגעתי מזה- אם זה מגיע ממנו(!) אז מה זה אומר עליי? ומה אני יכול לעשות בנידון הרי אני מדבר איתו בצורה הכי פתוחה שאני מרגיש ויכול אז אם זה חלק מהטבע והאופי שלי מה אעשה?
פגישה נוספת, שבוע לאחר מכן-
ב"ה באתי ואמרתי הכל למטפל בפנים (בטאקט כן? לא בהתלהמות או כעס חלילה) אמרתי שהרגשתי חוסר תקשורת והבנה בטיפול האחרון ושלא יצאתי עם ההכוונה שחיפשתי..
לאורך הפגישה שנמשכה ארוך מהרגיל (מיוזמתו של המטפל) הוא קצת חזר בו בנושא הגדרת האהבה והסכמנו שגם באהבה יש את הרגש והתשוקה הזאת (שהרי אם הגדרת אהבה זה רק איכפתיות ודאגה הרי שאני מאוהב באותו הומלס שעבר כרגע ברחוב) אבל זה כנראה שונה במידה מסויימת- "צריך שיהיה לי שם נעים", הגענו בערך למסקנה משותפת שאי אפשר באמת להגדיר את זה אבל "צריך לרשום משהו במילון אם שואלים"..
כשחזר שוב על האמירות שאני 'חסר חיות' ואנגטיות- שאני לא מדבר מספיק בהתלהבות או משהו, אמרתי לו ששמעתי את זה גם קודם וזה לא נעים לשמוע ומה כבר אני יכול לעשות לגבי זה?
הוא שאל אם נפגעתי ובעדינות עניתי שכן,
הוא התנצל.. ניסה לומר אולי לדבר יותר עם ידיים או משהו.
הוא התעניין ושאל לגבי התוכנית והציע 2 גישות-
-או שהגדרת עצמי כמכור היא לא טובה לי, מזיקה, גורמת לי לפחדים ותכלס גם מציגה מציאות מאוד עצובה עבורי לחיות בה.
-או שהוא אולי בכל זאת לא מבין מספיק את זה.
הודתי לו על הכנות והסברתי לו למה אני מאמין וגם בתוכנית ידוע שמי שאינו מכור לא באמת יכול להבין איך הראש שלנו פועל, וכך האופציה השנייה שהציע היא לדעתי הנכונה.
שאין זה מזיק לי ואיני צריך לחיות בפחדים- לא שונה מאדם דתי שמודע לכך ש"היצר הרע תמיד אורב לו" ושאין זאת מציאות עצובה כלל אלא במבט בריא אני יכול לראות את זה כמוטיבציה תמידית וקריאות השכמה להתחבר לבורא עולם ולהכניס לחיים שלי דרך רוחנית בריאה שתמלא אותי.
וכך קצת יצא שלאורך חלק מהמפגש הייתי אני זה שמלמד את המטפל על התוכנית, על רוחניות ועל התרומה שלהם. (כל זאת כשאותו מטפל מוגדר ומציג עצמו כמומחה לטיפול בהתמכרות לפורנ' ויש לו גם ד.א איזה קורס לזה בתשלום).
לסיום לא רציתי לצאת בידיים ריקות ושאלתי בכנות- איך הטיפול ממשיך? איך אתה יכול לעזור לי?
האם אתה נותן לי תרגילים ומשימות לתרגל? או שמא אנחנו מנסים למצוא אצלי את הדבר שחוסם ומנסים להסיר אותו?
תשובתו הייתה לא ולא. הוא הסביר שזה טיפול שנקרא "פסיכו דינאמי" אני יכול לגגל עליו והרעיון שפשוט תוך כדי שיחה דברים נפתחים ומסתדרים אצלי.
-הינה לדגומא עכשיו ראיתי בך קצת שיפור, היה בך קצת יותר חיות כשהתחלת לדבר על 12 הצעדים, שמת לב?
-אמ... וואלה לא, האמת שלא הרגשתי שום שינוי, אני מדבר איתך באותה צורה פתוחה שדיברתי כבר מההתחלה..
סיימנו את המפגש הפעם בלי לקבוע פגישה נוספת בגלל חנוכה.
לקחתי זמן לחשוב ולבדוק, אני לא בטוח שהרעיון הפסיכו דינאמי הזה עובד אצלי ולא מקבל אצלו את מה שאני מחפש..
כן אולי לקחתי ממנו את הנקודה של 'חיות' ואנרגטיות וניסיתי להתייעץ עם חברי תוכנית וחברים קרובים שיתנו לי פידבק על זה ואולי קצת קיבלתי הכוונה.
עברתי מקרה בבית, הוא שלח הודעה לאחר זמן שחשב על זה ואם ארצה לקבוע פגישה נוספת, ב"ה לאחר זמן הגבתי לו מה אני חושב ושאני לא רואה התקדמות, הוא יעץ לי לקבוע פגישה נוספת כדי שנדבר ונראה 'לאן זה יכול ללכת'.
חשבתי לעצמי- לקבוע פגישה בשביל זה? לשרוף עוד ערב שלם, להוציא עוד סכום, עוד נסיעה? כל זה רק בשביל לראות אם ולאן...? (זה תפקידו לשווק את עצמו)
אז ב"ה שלאחר התמהמהות וחשבון נפש גם על זה הגבתי וטענתי שאולי הפעם לשם שינוי עדיף שיחה קצרה (הרי הוא רוצה להסביר לי למה כדאי, לא?) והוא יצא ממש בסדר והסכים.
לאחר כמה ימים הצלחנו לקיים את השיחה, ניסיתי לשמוע ממנו מה הוא מציע ואת הדיאגנוסטיקה שלו. הוא בגדול טען שאצלי התהליך צריך להיות יותר ארוך ואיטי כדי למצוא ולטפל בשורש הבעייה, בסוף אמרתי שכרגע פחות מתאים לי תהליך ארוך, דבר כזה בעיניי גם פחות מאפשר אבחנה בהתקדמות וגם מרגיש כאילו המטפל עצמו לא באמת יודע את הבעייה ורוצה לצאת איתי למסע חיפושים שמי יודע מתי ואיך יגמר..(גם מבלי לדבר על כסף ועשרות אלפי שקלים שיכולים להתבזבז בחינם).
אז בצורה נעימה עצרתי את התהליך הטיפולי ומתפלל לה' יעזור לי למצוא את הדרך הנכונה להמשיך.
תודה למי שקרא והתעניין, שחווה איתי את החוויה מקרוב ומכיר אותי עכשיו הרבה יותר

.
אוהבים!