ערב טוב לכולם
רק להיום נקי 2 ימים
העיקר זה הדרך ולא הימים.
כמו שוודאי שמתם לב השיתופים שלי עברו, בכוונה תחילה ומתוכננת, לשעות הערב מתוך שינויי לוז. זה לא כי אני בורח מלשתף.
משתף שבחסד ד' עברתי היום ואתמול בירור חשוב, בירור של התעסקות במהות. בעמל ובהתקדמות, כשמי בפורום, ולא בתוצאות. יש בי נטיה חזקה לתאווה. זאת עובדה. עכשיו מה אני עושה איתה כאן מתחיל התפקיד שלי והציפיה שלי מעצמי. כלומר, העיקר זה לא להישאר במקום. העיקר זה לעשות עבודה ולהתקדם עוד ועוד במאבק הזה.
הבעיה מתחילה כשאני נשאב למבט התוצאתי. שמתעלם מכל המורכבות של המציאות ואומר לי - לא אכפת לי כלום. לא מענין אותי שאתה מכור - נפלת? אתה על הפנים. אם זה המדד אז באמת אין לי סיכוי. הסיכוי היחיד זה לקום מחר מישהו אחר לחלוטין.
בעוד המדד הנכון זה איפה הייתי ואיפה אני היום. כמה פעמים שלולא הייתי יורק דם ועומל אז הייתי נופל.
כמה כל התמודדות כזאת היא עצומה ושווה הרבה.
בד"כ אני כותב כאן עין טובה. וזה פועל פנימה גם כשאני לא במצב הכי טוב. אתמול היה לי יצר הרע שזה מזויף. תהיה אמיתי... אבל זאת טעות חמורה - המבט יוצר מציאות. ההתעוררות החיצונית שהיא היותר מסורה בידינו, אומר הרמח"ל, משפיעה על ההתעוררות הפנימית.
שמח שב"ה יש לי חברים טובים גם פה וגם בהאנגאאוטס. חבר אחד הזכיר לי את זה. ובאמת אני יודע בבירור שזה בונה אותי. לעמול להביט נכון על הדברים, לאיזה דברים לתת יותר ערך ויוקר וחשיבות ולאיזה פחות. זה לא משהו טכני, זה למה אני נותן תוקף ומשמעות מהותית לעומת מה אני מגדיר כטפל וזמני וצדדי. וככה אפשר ממש לדחוק הצידה את הבעיות - לא כבריחה אלא כמשהו צדדי ושהוא לא מגדיר אותי ואני לא חלק ממנו. לדחוק הצידה את הבעיות - לשבץ אותן נכון בתמונה השלמה הכוללת והמורכבת.
אני אוהב את המשל של תמונה. תחשבו על ציור מרהיב ביופיו שבפינה שלו יש קשקוש. וודאי שזה מעכיר את התמונה אבל זה ממש לא מבטל את היופי של השאר. זה צדדי ולאט לאט האומן יגיע גם לשם ויתקן את זה. ובטח ובטח שאסור להסתכל רק עלזה... אדרבה, תתעסק ותתפעל ותתרשם מהחלקים היפים.
רוצה לשתף אתכם שאתמול היה לי התמודדות כזאת האם 'לזרוק' או לא. שפוך מעיפות לבוש בבגדים של היום, לפני מקלחת שכבתי במיטה. רוצה לוותר על המקלחת ולהתכלב בשינה עם בגדים מסריחים... אבל ב"ה לא הרשתי לעצמי. קבעתי שאני מתקלח כל יום בשעה קבועה לפני השינה וככה באמת עשיתי.
וזה שמר עלי. אני לא שובר את המסגרת של עצמי. אני נשמע לה גם אם כרגע אני לא מבין למה זה חשוב. המסגרת שומרת עלי. וככה גם הקימה בשעה קבועה והשינה בלי לשוטט בטלפון או בפנטזיות.
הכללים שומרים עלי: כללי ההרחקה מהטלפון ומהמחשב. זה מצריך ממני הרבה ישרות וגבורה. אבל זה חשוב ושווה את זה.
לילה טוב לכולם, הטוב יתגבר והרע יעלם.
אלחם על ההחלמה כנגד כל הסיכוים.
אני שמח בעמל הגדול שהשקעתי ואני משקיע.
הוא ממש לא נעלם.