תודה רבה חברים יקרים ואהובים.
אוהב אתכם ואוהב ממש כל אחד ואחד מכם.
כל מילה שנכתבת פה מחזקת אותי ממש.
אתמול כשהלכתי הביתה החלטתי שאני אדיש לנפילה הזו.
פשוט שוכח שזה קרה. לא מתעניין בה, לא מנסה אפילו להלקות את עצמי או להכנס אפילו לחשבון נפש. כלום. נאדה. אפילו לא "מכה קלה בכנף". כאילו זה לא קרה.
זעיר אנפין, המילים שכתבת הם כרגע המוטו שלי, וזה בדיוק מה שחשבתי אתמול "לי מאוד עוזר להסתכל על כמות ימי הנקיות ללא קשר לרצף שלהם. ואם במהלך 277 הימים האחרונים נפלתי רק יום אחד. זה מדהים. זה חסד ה' מטורף. "
צודק בכל מילה.
ואני ברשותך מוסיף את מה שאמר רבינו נחמן מברסלב זצ"ל:
"כמו שאתם רואים אותי, רצוני לומר שבוודאי אתם מחזיקים אותי לצדיק גמור, אף על פי כן אם הייתי עובר חס ושלום עבירה גדולה ביותר, אף על פי כן לא היתה העבירה משלכת אותי כלל, רק הייתי אחר העבירה איש כשר כמו קודם, רק אחר כך הייתי עושה תשובה" (חיי מוהר"ן, תנג).
מבחינתי אני נקי 255 יום, עם נפילה אחת בפנים.
בטל ברוב.
וזה גם רמוז בסיפורי מעשיות מעשה י"ג הקדוש והנורא:
"עמד המלך ואמר לבנו: היות שאני חוזה בכוכבים, ואני רואה שאתה עתיד לירד מן המלוכה, בכן תראה שלא יהיה לך עצבות כשתרד מן המלוכה, רק תהיה בשמחה, וכשתהיה בשמחה גם אני אהיה בשמחה. גם כשיהיה לך עצבות, אף על פי כן אני אהיה בשמחה על שאין אתה מלך, כי אינך ראוי למלוכה, מאחר שאינך יכול להחזיק עצמך בשמחה כשאתה יורד מן המלוכה. אבל כשתהיה בשמחה, אזי אהיה בשמחה יתרה מאד".
כלומר
אני "לא כשיר" כרגע לעשות חשבון נפש.
בקושי התחלתי את צעד 4, עוד כשהייתי נקי, לפני שנפלתי.
אז עכשיו, אחרי שאני מרוסק מהנפילה, זה בטח ובטח לא הזמן לעשות חשבון נפש.
רק הערה קטנה לעצמי: להתרחק מהיוטיוב. זהו.
בעז"ה מתחיל מחדש.
עניין טכני:
במונה הימים שיש בצד ימין, זה התאפס לי לגמרי. כתוב לי שמספר הימים הנקיים זה 1. זה עובד ככה? כאילו הימים הקודמים נעלמו? הבנתי שזה אמור להישאר, לא?