ברוכים הבאים, אורח

המסע הפסטורלי של דייב 2
(0 צופה) 

נושא: המסע הפסטורלי של דייב 2 29427 צפיות

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים, 3 שבועות #143253

• דייב 2
  • רצף ניקיון נוכחי: 18 ימים
  • דירוג פלטיניום

הרבה אחרי חצות, יושב לי ככה לבד בחדר, אחרי חתונות של שני חברים - סובל קצת משעמום, ריקנות, אחרי שבוע לא פשוט, נפשי – עליות ומורדות קיצוניים, התקדמויות שאני לא יכול להכיל מצד אחד, מצד שני ריגשי אני מרגיש שאני מנותק מהמציאות ומהסובב, קם מתי שבא לי הולך לישון מתי שנגמר הסוללות... גופני – החום בחוץ גומר לי את הכח ואת היכולת לסבול, והקיפאון מול המזגן שנמצא על 23...  – אני רגיש מאד בקטע, השינוי והקיצוניות, עזבו...

אני נזכר שבתחילת השבוע הייתי בחתונה של חבר, אחרי הטיפול אצל הפסיכולוג – שאני כבר למעלה מ12 חודש מטופל אצלו, שהוא שואל אותי מי החליט לך שאתה מכור, ודיברנו על זה הרבה זמן, בקיצור הוא הביא אותי למקום מאד חזק שאני חושב עליו הרבה זמן – האם אני בכלל מכור, הוא ממש עזר לי לערער את זה בטירוף, הוא נתן לזה שמות אחרים כמו אובססיות, כפייתיות, שנובע מכל מיני מצבים רגשיים.

מתוך הפוסטים שלי שאני משתף מכל מיני טעמים לא יכול לשלוח לכם הכל כאן אבל היה השבוע כמה חדשים...

אני אתכם חברי הפורום היקרים.

מתגעגע ונכנס לפה כל יום 

גם לעדכן נקיות...  וגם לראות מה שלומכם

מחכה לתגובות, לפידבקים...

בפן האישי - תקופה מאתגרת מאד מאד.  מה אני אומר לכם? אוהבים!

נערך לאחרונה: לפני 10 חודשים, 2 שבועות על ידי דייב 2.

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים, 2 שבועות #143264

• שמח בחלקי
  • רצף ניקיון נוכחי: 319 ימים
  • דירוג פלטיניום

אוהבים אותך דייב! כל הכבוד על הדרך

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים, 1 שבוע #143366

• דייב 2
  • דירוג פלטיניום
שבוע חולף והזמן הודף. זה מדהים להשים לב על האירועים המתרחשים סביבי - דברים טובים, ואולי בחלקם שנראים פחות טובים, נחלק את זה לשלושה רובדיים: הרובד של העבודה, פרויקט תקוע וסבוך, שהכל ככה מתקדם בעצלתיים, למרות ההתקדמות במישור המקצועי, אבל משהו הפעם מסובך ביותר – כמובן שלא באשמתי.

יש את הרובד האישי – המצב הנוכחי, במקביל להתמודדות האישית עם היצרים ועם התקופה הפחות מאירה, התהליך הפסיכולוגי, התהליך המשפחתי - בו אחי התארס וכבר עוד כחודש החתונה שלו, אחותי שעוברת תקופה לא פשוטה שכמובן משפיע עלי בעקיף או בישיר.

ויש את הרובד של השאיפות, אני נתקל בסיטואציות מסוימות - שגורמים לי משהו בשאיפה, אם זה מבחינה זוגיות, חברתית, עסקית, יש לי הרבה מעוף, חזון, אני רוצה להיות הבעל הכי טוב, עם האשה הכי טובה עבורי, אני רוצה שיהיה לי פרנסה בשפע שישמש לי לאמצעי טוב - להיות מחובר לה' ולאנשים טובים.

היה לי שבת נפלאה עם הרבה תובנות, הרבה התבוננויות, מה אני עושה בעולם, מה קורה עם אנשים, ומה יש לעשירים, איך יכול להיות אדם עשיר - שאין לו כלום עם רוחניות – רחמנות ותסכול, מה זה שווה? כל מה שיש לו? ואולי בגלל כל מה שיש לו, הוא כזה? 

היום - אני הולך ליד המדרחוב בירושלים, ובשולי הדרך אני רואה ילדה בלונדינית יפיפיה - שיושבת עם בגדיה על הרצפה וכוס בידה, ושהיא רואה אותי היא מחייכת ומושיטה את ידה עם הכוס. אני בלב נכנסתי לדאגה - מה יהיה איתה? ובפנטזיה – שאני לוקח אותה וכו'...

בפגישה עם הפסיכולוג דברנו על זה, מה זה אומר עלי, נזכר בילדות בכל מיני סיטואציות – איך אני מגיב וחושב על דברים שמתרחשים איתי...

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים, 1 שבוע #143379

• דייב 2
  • דירוג פלטיניום
השבוע אמרתי לאמא שלי ברורות - שאני מוותר על הכסף בקשר לזוגיות – אני מוכן להתחתן עם תחתונים ועניבה, העיקר שזה יהיה עם בחורה שתתאים לי באמת מכל הבחינות ואני יאהב אותה והיא אותי באמת, ולא כסף וחרטות מסביב... פשוט מוותר מוכן לעבוד קשה, או לחיות כמו עני ולהיות מאושר במה שאלוקים יתן לי. אבל אני לא ימכור את החיים שלי בשביל כסף...

אסירות תודה
על התקדמות בדרך, על נתינה, על עבודה, על לימודים, על חיבור אל הכח העליון שלי – אלוקים אוהב, לא מובן מאליו שאני חי, נושם. שאני רוצה שיהיה לי נכונות לתת את ה'כתב מחילה' בלי דרמות, בלי לחץ, ושאני ייעשה את הנכון בזמן הנכון.

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים #143430

• דייב 2
  • דירוג פלטיניום
נקודה של כנות, כל מה שקרה לי בשנה וחצי האחרונות - קידם אותי הרבה, גם שקשה לי שזה נעשה ככה, זה מאד עזר לי להכיר את עצמי יותר לעומק, או יותר נכון להתחיל להכיר את עצמי, ועוד הרבה ללמוד ולדעת להתמודד עם החיים.

קושי - מצמיח כל אחד.

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים #143444

• דייב 2
  • דירוג פלטיניום

טוב, אז לא יודע להסביר הרבה יותר טוב, רגוע; "הזמן מרפא", "הזמן עושה את שלו" – אלו סיסמאות שעובדות 'רק להיום'. יש איזה קטע שאני כאילו מעדיף להדחיק ולברוח מהמציאות לחופש, למנוחה, לסרטים, לטיולים, לפטפוטים.

קשה לי ללמוד, להתרכז שיש עוד דברים של פתורים אצלי, שש עוד דברים פתוחים, שבעבודה – יש תלונות [אפילו שאינם מוצדקות עלי], שאני לומד תוך כדי תנועה, ובאמת יש הרבה הפתעות, זה בסדר שאני לא יהיה מוכן לנעשה.

מצד אחד תקופה קשוחה, מצפה לאיזה חלום וורוד, שאני יתחתן עם נסיכה מהסרטים שאני יוכל לשבת ללמוד, להתקדם רוחנית, להיות מחובר, שיהיה לי חופש מהחומר – אני כל כך תלותי בו, שזה כבר נמאס.

לא ידוע מדוע אני מפחד מצומות, נראה לי שיושב על הבסיס שאני מפחד מחולשה, מפחד שאני לא מרגיש הכי טוב, שאני התרגלתי לאכול ולשתות כמו עכבר... חס ושלום 'הלקאה עצמית'...

אנשים חושבים *שאני נשוי,* כנראה אני מחייך הרבה... וששואלים ומגלים שאני לא נשוי, ואפילו לא מאורס, וגם לא בעניינים – הם לא מבינים מה נסגר, אתמול אמר לי איזה רב מבוגר (נושק לשנות ה60), שאני קרוב אליו, שאני חייב להשים גבולות בקשר לאמא שלי, אתה חייב להגיד לה שאם את רוצה שאני יכבד אותך את לא מתערבת לי בשידוכים, זה מה שמונע ממך, אתה עייף מהכל ועוד שאמא שלך בעניינים זה מעייף בטירוף.

אמר והוסיף: אתה צריך לצאת עם בחורות, לבדוק, לנסות, משלוח עד הבית, זה מוצר, אוכל ובעיקר פיצה, אשה - צריך לחפש, והכי טוב זה לחפש יותר את עצמך ואז קל יותר למצוא את הצד השני, החיפוש, המסע – זה יותר בתפילה וחיבור, כי תכנית אין לי מה לעשות בשטח... זה לא תלוי בי (או בשפה הלמדנית: תלוי בדעת אחרים...).

תגובה: המסע הפסטורלי שלי לפני 10 חודשים #143449

• דייב 2
  • דירוג פלטיניום

חברים הייתי שמח לפידבקים הרבה זמן לא קבלתי

תגובה: המסע הפסטורלי שלי לפני 10 חודשים #143450

• עשר שמעון
  • רצף ניקיון נוכחי: 77 ימים
  • דירוג פלטיניום

אוהבים אותך דייב היקר ! 
הכתיבה הכנה שלך היא אחד מעמודי התווך שך הפורום והדבר הראשון שאני מחפש כשאני פותח את "שמור עיניך" 

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים #143452

• gidi
  • דירוג פלטיניום

אוהבים אותך!
מאוד מתחבר לדברים.
שאלוקים יהיה איתך אחי.

קצת סדר על עצמי 
הפעם הראשונה שלי באתר , הפעם הראשונה שלי בקבוצות
יומן המסע שלי  , ציון דרך שנה נקיות
ההתלבטות שלי לגבי נישואים

~~~מידע על הכלי העיקרי של ההחלמה - קבוצות SA~~~

צעד 0  , יומן צעד ראשון

**כל מי שמעוניין לגבי הכוונה, עזרה או כל שאלה לגבי קבוצות SA מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי ואשמח לעזור.

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים #143453

• gidi
  • דירוג פלטיניום

מזדהה עם עניין הקבלה- לקבל את המיצאות כמו שהיא וגם אם זה לא כמו שני רוצה זה בסדר!
כנ"ל עם החלום והציפייה.
נשמע מאוד חכם מה שהרב אמר לך- אני לגמרי מסכים וגם בעצמי שם גבולות להורים בעיניין השידוכים כי אחרת זה יכול להיות מאוד הרסני עבור הבן אדם.
וגם העבודה שלנו בנושא- לקבל את מה שלא ביכולתי ולשנות את הדברים אשר ביכולתי.
אוהב אותך!
חשבתי עוד לכתוב תגובה לפני שביקשת אבל עכשיו קצת פירטתי יותר 

קצת סדר על עצמי 
הפעם הראשונה שלי באתר , הפעם הראשונה שלי בקבוצות
יומן המסע שלי  , ציון דרך שנה נקיות
ההתלבטות שלי לגבי נישואים

~~~מידע על הכלי העיקרי של ההחלמה - קבוצות SA~~~

צעד 0  , יומן צעד ראשון

**כל מי שמעוניין לגבי הכוונה, עזרה או כל שאלה לגבי קבוצות SA מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי ואשמח לעזור.

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 10 חודשים #143454

• אלי
  • רצף ניקיון נוכחי: 7 ימים
  • דירוג פלטיניום
  • המשימה אפשרית, אחרת לא היינו מקבלים אותה!!!
דייב 2 כתב on 03 אוג' 2022 11:36:

אתה חייב להגיד לה שאם את רוצה שאני יכבד אותך את לא מתערבת לי בשידוכים, זה מה שמונע ממך, אתה עייף מהכל ועוד שאמא שלך בעניינים זה מעייף בטירוף."

העצה שלו נשמעת ממש נכונה
"על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו"
לפני שאדם דבק באשתו הוא חייב לעזוב את אביו ואת אימו. גם אם נשאר איתם פיזית, חייב לעזוב אותם נפשית.
בלי עצמאות נפשית א"א להקים בית נאמן. 
איך מגיעים לאותה עצמאות נפשית? 
לא בטוח. נראה לי שציך לדעת לקבל החלטות ולבצע בלי לשתף.
רק בדיעבד לספר.

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 9 חודשים, 3 שבועות #143515

אכן עצת הרב נשמעת חכמה ביותר. חזק ואמץ דייב!

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 9 חודשים, 3 שבועות #143527

• דייב 2
  • דירוג פלטיניום

אין שלימות – יש התקדמות. היום, אני הרבה יותר עירני לחוסר כנות בין חברים, בין אנשים, אני אדם לא מושלם, ויש דברים שקורים ואני חסר אונים, לוקח אחריות ועושה צעד 4, ואי"ה צעד 9 שיגיע הזמן.

אני רוצה לשתף שאני טיפוס רגיש מכל הבחינות, ואני עובר כעת איזה שינוי בכל מה שקשור לעבודה שהייתי עושה בתחום המדיה, אני לא מפסיד עבודה, אני מרוויח זמן שאני צריך לנצל את זה באופן אחר, רוצה להסתכל חיובי ולהאמין שקורה מצב של  חוסר כנות (מהצד שלי) ושקרים חוזר ונשנים (מהצד השני) – באופן חולה – וזה הביא למצב שאין אמון ופגיעה של שני צדדים, אז אנחנו נפרדים יפה ובשלום מתוך אהבה, וזה נס מבחינתי שדברים קורים – ודברים משמעותיים מבחינתי ואני יותר להתמודד, יודע לתת לזה מקום.

ומתפלל שיגיע הזמן ואני אפתח את כל הקלפים. הרצון האמיתי שלי כעת זה להיות שקוע בתורה וחכמה, לא לעבוד, לא לשרת בתשלום רצונות והתקדמויות של אחרים, אני צריך להיות ממוקד בעצמי, בחתונה, באהבה, בלהכיר מישהי, בלצאת, לתת לזה מקום, זמן, מחשבה וכח נפשי פיזי ורוחני.

אני יודע שטוב לי להיות עסוק, וזה מה שאני עושה אני עם 3 פרויקטים רציניים במקביל, וזה מספיק, הקשר שהיה לי עם תחום המדיה – אני חייב הפסקה.

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 9 חודשים, 3 שבועות #143545

תודה לך דייב. בהצלחה רבה!

תגובה: המסע הפסטורלי של דייב 2 לפני 9 חודשים, 3 שבועות #143562

• דייב 2
  • דירוג פלטיניום
יום ט"ו באב – לצאת מהריכוז העצמי - כדי להכיר את החלק השני

היום הזה הוא יום טוב ביהדות. כל אחד מתחבר אליו ממקום אחר, הנשואים ממקום של 'יום אהבה', והרווקים ממקום של 'יום מסוגל לשידוכים' ואולי יש שמחוברים ממקום אחר עוד דברים אירעו באותו היום. 

האמת שכעת נתמקד בנקודה שקשורה לזוגיות; זוג – זה צירוף של שניים שמתמזגים, בשביל להתמזג – צריך לצאת מנקודת העצמי; לאפשר לשני להתחבר אליך, זה כרוך בהרבה ויתור על האגו, על ההרגל הפנימי, הסכם נישואים מחייב אותנו למערכת יחסים רצינית בשביל שזה יעבוד.

המתכון הפשוט בשביל להקים בית – זה לצאת מהריכוז העצמי, להפסיק להתרכז בעצמי, בהתקדמות שלי, לראות איך ליצור חיים משותפים, שכל אחד עוזר לשני להתקדם וליצור שלימות, פשוט להפנים ולחיות בזה שאני לא יכול לבד, אני צריך את החלק השני להשלים את הפאזל ולהצליח.

להרבה רווקים – לצאת לשידוכים מהווה כאיזה בריחה מבדידות, מחוסר סיפוק ועניין בחיים הרגילים, כאשר מגיעים לנישואים מנקודה כזו – פעמים שמחמיצים את הענין.

נישואים מלאים בפלוסים של אהבה, חום, קשר, מגע, שמחה, תוכן, משמעות ועוד כאשר זה נעשה מתוך חיבור אמיתי טהור ורוחני, אולי אני נשמע מגזים, אבל זה מציאות... (תעזרו לי אם אני לא מדייק).

אנחנו מודעים להרבה בעיות לפני ואחרי הנישואים, כי מאבדים את הגישה הנכונה, מחפשים את הסיפוקים מהנישואים ולא מבינים שזה עובד הפוך; קודם צריך להשקיע ליצור חיבור, כימיה, אהבה שאינה תלויה בדבר, אהבה כזו מגיעה על ידי נתינה ועוד נתינה הדדית בלי לבקש תמורה, ובלי חשבונות מיותרים. (תארו לעצמכם שההורים שלנו היו מתחשבנים אם לתת לנו, כנראה שהם לא היו אוהבים אותנו, או הפוך בגלל שהם לא התחשבנו הם אוהבים אותנו).

מי שיספר לי שהזוגיות שלו מאושרת ומחוברת בלי שהוא חי חיים רוחניים והוא בנתינה, ושם חולשות אופי - כמו ריצוי, תלות  בצד, הוא או שקרן או חי עם ארנבת – סליחה על הביטוי.

כאשר מתבוננים זוגיות יכול להווה המקור של החיים המאושרים, רק צריך להשקיע, התרגלנו בדור Wi.Fi / Bluetooth שרק צריך קוד בשביל להתחבר, הקוד להתחבר לזוגיות זה עבודה, אין קיצורי דרך. אולי נשמע מוזר שאני אומר את זה ממקום של רווקות מאוחרת, אבל מה לעשות שאני חקרתי את זה... אשמח לתגובות...
זמן ליצירת דף: 0.59 שניות

Are you sure?

כן