ברוכים הבאים, אורח

כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה
(0 צופה) 

נושא: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה 21498 צפיות

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 7 חודשים #139794

• המשתוקק
  • רצף ניקיון נוכחי: 1 יום
  • דירוג פלטיניום

אבל מדובר על חוסר שפיות... לא על חטא רגיל.
פשוט במציאות זה לא נכון - כמו שכמעט בלתי אפשרי לעצור אחרי פורנו באמצע אוננות שניה לפני ההוז"ל... 
איזו החלמה יש פה?

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 7 חודשים #139805

• טהרני
  • רצף ניקיון נוכחי: 3306 ימים
  • דירוג פלטיניום
  • עלי לבחור בין כניעה להשפלה

יש פה פיתוח של היכולת לעצור באמצע ולא להתרסק עד הסוף. אולי זו לא החלמה, אבל זה משהו.

ליומן המסע שלי     הפוסט שהסביר לי מה הבעייה     הפוסט שהסביר לי מה הפתרון
אני חסר אונים, אנא עזור לי!

כאשר "בידך אפקיד רוחי" אז "פדית אותי ה' א-ל אמת". וככל שהצד הראשון של המטבע יהיה יותר בשלימות, כך גם הצד השני.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 7 חודשים #139807

• יואל
  • רצף ניקיון נוכחי: 13 ימים
  • דירוג כסף

ואני אוסיף:
אולי יש כאן החלמה אבל לא מפוכחות, 

יש לי מעל 1000 ימי ניקיון ובקושי חודשיים מפוכחות,

מפוכחות זה להיות מודע לעצמך, לתהליך שאתה עובר, למה מניע אותך
להבין שאם אתה קם בבוקר ורואה שהרחוב מלא בתאווה זה כי אצלך בחדר משהו לא מסודר....

אסירותודה!

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 7 חודשים #139810

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
טהרני כתב on 24 אוק' 2021 05:45:

יש פה פיתוח של היכולת לעצור באמצע ולא להתרסק עד הסוף. אולי זו לא החלמה, אבל זה משהו.

לדעתי זה כן החלמה.
המוחלטות של ספירת הימים הנקיים, שבה אפילו חמש דקות של אוננות גורמת לספירה של מאות ימים להתאפס, עושה הרבה נזק להחלמה.

תחשוב על אדם שנפל כל יומיים, עד שהוא עבד על המידות שלו והצליח להגיע ל-200 ימי נקיות. ואז נפל שוב.
בגלל שיטת המדידה, אין לו איזה דרך טובה למדוד את ההתקדמות המדהימה שהוא עשה במשך 200 ימי נקיות. ולכן הוא חושב שהוא חזר להתחלה.
כי בתקופה שהוא נפל כל יומיים - היו לו אולי 2 ימי נקיות.
ועכשיו אחרי 200 ימי נקיות שהוא נפל, ואז היה נקי 2 ימים - יש לו גם 2 ימי נקיות.
אז איך הוא התקדם ? הוא חזר להתחלה...

שמסתכלים על זה בדרך הזאת, קשה לראות מה השגתי, ולכן קשה להתקדם.

וגם אם נניח נספור את התקופות הנקיות של האדם, למשל אם הוא היה נקי במשך 30 יום, ואז עוד 40 יום, ואז עוד 20 יום. שאתה מציב את המספרים האלה אחד ליד השני, קשה מאוד להבין אם התקדמתי או לא.

כמו שאמרתי בעבר בפוסטים כאן, קחו במלוא הרצינות את הרישום של הנקיות שלכם, כי חברות הפוי' לוקחים את זה במלוא הרצינות ורושמים כמה שניות צפיתם בכל סרטון. שיטת רישום נקיות המוחלטת היא טובה אך לא שלמה, ואנחנו צריכים ללמוד מהאויב הפורנו איך הוא סופר, כי כרגע הוא עושה את זה יותר טוב מאיתנו.

שלום, אני robinhood, מומחה בטכנולוגיות סינונים של פורום שמור עיניך.
אני תמיד משתדל לשתף כל טיפת מידע שיש לי, אם אתה מעוניינים לקרוא:
איגוד כל המדריכים שלי בנושא סינון

נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 7 חודשים על ידי robinhood.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 7 חודשים #139829

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

לדעתי זה דמיונות

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #139986

• robinhood
  • דירוג פלטיניום

m.youtube.com/watch?v=A33S2N348WU

הסתכלתי בסרטון הזה שבו הפסיכולוג פיטרסון מסביר איך תקלה פשוטה בחיים כמו מחשב שלא עובד, יכולה להיות מסובכת מאוד - במקרה שלו, המחשב לא עבד כי היה בשמש הפרעה סולרית, וההפרעה הסולרית גרמה לכל קווי החשמל בקנדה להיות במתח גבוה מדי, ולכן המחשב של ג'ורדן פיטרסון לא עבד.

וזה דוגמא לסיבוך של החיים האמיתיים, אדם  נורמלי לא יוצא החוצה לבדוק את השמש אחרי שהמחשב שלו מפסיק לעבוד. מקסימום הוא ינסה להדליק את זה מחדש. אבל החיים הם כל כך מסובכים, שלפעמים השמש קובעת אם המחשב לך יעבוד או לא.

הנקודה היא שיש דברים מסובכים מאוד בחיים שלנו שהם התולדה של מערכות ענקיות: המחשב שלי לא עובד בגלל השמש. או שאין קרטון חלב קטן במדף בסופרמרקט בגלל שהמנהיג מושחת וגרם לכל החלבנים להתפטר. או שאין נייר טואלט למכירה בגלל שאיזה סיני במעבדה שכח להיזהר ושיחרר ווירוס. בכל המקרים האלה הקשר בין הסיבה לתוצאה לא ברור מאליו בכלל.

מתי בפעם האחרונה שלא היה לכם חלב בסופרמרקט, הלכתם לבדוק אם המנהיג מושחת ולכן אין חלב ? בוודאי שלא בדקתם את זה, כי זה מגוחך.
אבל למעשה ייתכן שזה כן קשור. זה הדוגמא לסיבוך של החיים האמיתיים.

שהמערכת כל כך מסובכת, קשה לתפוס איך אפשר לפתור אותה, אז התמכרות היא דרך מצויינת לפתור את הסיבוך הגדול שנוצר. כי זה מהווה פתרון קל לכל בעיה: שהמחשב שלי לא עובד, שאין חלב או שאין נייר טואלט - זה רע בגלל שזה נותן לי תחושה רעה. ופוי' נותן לי להרגיש טוב, ולכן פוי' יפתור את כל הבעיות האלה.

אפילו ההחלמה יכולה לבוא משורש של התמכרות, האיש המכור חושב שכל הבעיות שלו בחיים הם בגלל שהוא צופה ביותר מדי פוי', ולכן מה הפתרון לכל הבעיות שלו בחיים ? להפסיק לראות פוי'. גם פה יש תפיסה שטחית מאוד של המציאות. הבעיות בחיים לא נגמרות ברגע שמפסיקים לראות פוי', הבעיות רק מתחילות.

פוי' זה בעצם הכלי שפותר כל בעיה אפשרית. כי כל בעיה אפשרית, בכל נושא אפשרי, תמיד נגמרת באותה תוצאה: אני מרגיש רע. ופוי' תמיד עושה את הדבר הבא: מרגיש טוב.

ג'ורדן פיטרסון הסביר שהסיבוך האינסופי של החיים האמיתיים הוא משהו שאנשים נורמליים מתמודדים איתו באמצעות בידוד הבעיה. אדם לא נורמלי יקנה מכונית חדשה אחרי שלמכונית הישנה שלו יש פנצ'ר. הוא יבודד את הבעיה לשורש שלה - יש פנצ'ר. ולכן הוא יקנה צמיג חדש.

הוא גם הסביר שאנשים עם דיכאון רציני כבר לא מסוגלים לעשות את ההבחנה בין בעיה קטנה לבין בעיה ענקית. מישהו עם דכאון קליני יראה כתבה בטלוויזיה על משהו שלילי קטן, ויחליט שאין לו טעם לחיות (הוא באמת יחשוב ככה). הסיבה לכך היא שאין לו כבר את היכולת לבודד בעיות ולהתמודד איתם, ובמחלת הנפש שהוא נמצא בה, הוא תופס כל בעיה כמשהו שמאיים על כל המערכת.

למשל, אם אין חלב בסופרמרקט, הוא יחליט שראוי שמדינת ישראל תושמד, כי הוא ישר קפץ להבנה שישראל כל כך רקובה, שבגלל זה אין חלב. ואין לו את היכולת לבודד את הבעיה ולהבין שזה בעיה נקודתית קטנה.

התמכרות היא לא דיכאון, אבל היא דומה במובן הזה שאנחנו לא מסוגלים לבודד בעיות יותר, אלא תמיד שולפים את הכלי הכי חזק שתמיד פותר כל בעיה, וממהרים לפתור איתו את הבעיות שלנו.

אם אני באפריקה ואני צריך להתמודד עם מנהיג מושחת שגרם לכל החלבנים במדינה להתפטר, אני צריך להיכנס ולבודד את הבעיה - למה המנהיג מושחת. איך אני גורם לו להיות פחות מושחת. איך אני משכנע אותו להכיר בחשיבות של החלבנים. כל זה מסובך מאוד ודורש הרבה ידע ויכולת.
לעומת זאת הפתרון של הפוי' הוא קל הרבה יותר, כי הוא דורש שאני יסתכל על כמה תמונות של בנות וזהו. אני כבר לא מרגיש שיש  יותר בעיה עם החלב באפריקה. ולכן הכול בסדר.

שאני לומד תורה, אני מסתכל על מערכת מסובכת בצורה מדהימה של וויכוחים, ציטוטים ודיבורים של עשרות אלפי אנשים חכמים מאוד לאורך אלפי שנים.
באופן טבעי, שאני נתקל במערכת מסובכת כל כך, אני נכנס לתקלות ובעיות. אני לא מבין את רש"י, אני לא מבין את תוספות, אני לא מבין את פשט הגמרא.
שאני במצב כזה, יש לי שני ברירות, האחת היא להסכים לכך שמדובר במערכת מסובכת מאוד ולחיות עם העובדה שאני מרגיש רע מאוד  מזה שאני לא מצליח להבין את הבעיה, ולהמשיך להתמודד איתה ולהמשיך לנסות לפתור את הסוגיה.
הפתרון השני הוא ללכת ולראות פוי' וככה להרגיש שהבעיה נפתרה - אני מרגיש טוב.

מה שאני עשיתי היה פתרון מתוחכם יותר - רציתי לפתור את הסוגיה בגמרא אבל לא רציתי לראות פוי', אז התמכרתי לאישורם של בני אדם, וניסיתי לצבור כמה שיותר נקודות של הערכה מבני אדם שסביבי במהלך הלימוד, בין אם בפנטזיות שלי בראש שעכשיו כולם מסתכלים עליי בהערכה. או בפנטזיות שלי שאני איש חשוב שלומד תורה ומחזיק את העולם. או בניסיון להגיד הערות חכמות.
כל הדברים האלה גרמו לי לקבל סם של אישורם והערכתם של בני אדם, שזה סם מיוחד שאתה מקבל רק אם אתה מתאמץ.
וככה נהניתי משני העולמות - לא רק שאני מקבל סם, אני אפילו גם לומד את הסוגיה. וככה אני לא צריך להרגיש רע מכך שאני נכנס למערכת מסובכת שקשה להבין.

הבעיה בשיטה הזאת זה שהיא מרגילה אותך לפתור בעיות באמצעות שילוב בין סמים למאמץ. ואתה מתרגל פחות ופחות להיכנס למערכת מסובכת שבה אתה באמת לא מבין מה לעשות. ושבהם אין תגמול מיידי על כל דבר.
אני עשיתי דברים מסובכים מאוד  - שיחקתי במחשב במשחקים חכמים, אבל זה שוב פעם ערבוב בין סמים למאמץ. לימוד תורה - ערבוב בין סמים למאמץ.

שאני לומד ושקשה לי. אני כבר לא מסוגל לעמוד במצב הזה, אני לא מסוגל להיות שם, מול הספר, ולדעת שזה לא מצליח לי. אני חייב איזה סם של הערכתם ואישורם של בני אדם לעמוד בזה. אז אני ישר נכנס לפנטזיות שאני איש חשוב בגלל שאני לומד תורה. ואז ישר אני נרגע ויכול לחזור ללמוד. ככה זה עובד בראש שלי.

נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 5 חודשים על ידי robinhood.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140004

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
המשתוקק כתב on 25 אוק' 2021 18:46:

לדעתי זה דמיונות

אתם ב-12 הצעדים אומרים שאתם סופרים להיום ורק להיום ולא מסתכלים על מחר. אבל מה עם האתמול ?

האם אתה מסוגל להסתכל על מאה הימים האחרונים ולומר מה מצבך לעומת היום מבחינת נקיות ?

הרי אם תאמר שהיית נקי 10 ימים, ואז חמישים, ואז שלושים, ואז עשרים ימים. איזה מסקנה בדיוק תקבל על הנקיות שלך ? לאיזה כיוון אתה הולך ? 
קשה לענות על השאלות האלה שאתה רק סופר ימים נקיים וזהו.

אם אני מישהו שנקי 20 יום, ונפלתי ואז הייתי נקי 200 ימים - זה אומר שהשתפרתי לשיטתך פי עשר. 
אבל מה קורה אם נפלתי שוב ועכשיו אני נקי 2 ימים ? האם זה אומר שאני החמרתי את מצבי פי 100 ?
אתה מבין את הבעיה עכשיו ?

נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 6 חודשים על ידי robinhood.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140005

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

אני בכלל לא ב12 הצעדים, מה אתה מקשקש...  :-)

אני גם בעד ספירת ימי ניקיון מצטברים - בדיוק כמו שעושים פה באתר, אם נפלתי ביום ה100 ואז הייתי נקי עוד 3 ימים למשל - אז יש לי ביד נפילה אחת ו103 ימים נקיים!

כתבתי "דמיונות" - על ההבחנה המוזרה בין מי שראה 5 שעות פורנו למי שראה 7 שעות.
אני אתמול נפלתי חזק בפיקחון (צפיה אסורה) זמן רב ועצרתי רק בגלל שהייתי מאוד עייף... (פשוט לא הצלחתי לעצור לפני בגלל חוסר שפיות) אז אני במצב טוב כי לא ראיתי עוד שעתיים יותר?

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140009

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
המשתוקק כתב on 04 נוב' 2021 09:42:

אני בכלל לא ב12 הצעדים, מה אתה מקשקש...  :-)

אני גם בעד ספירת ימי ניקיון מצטברים - בדיוק כמו שעושים פה באתר, אם נפלתי ביום ה100 ואז הייתי נקי עוד 3 ימים למשל - אז יש לי ביד נפילה אחת ו103 ימים נקיים!

כתבתי "דמיונות" - על ההבחנה המוזרה בין מי שראה 5 שעות פורנו למי שראה 7 שעות.
אני אתמול נפלתי חזק בפיקחון (צפיה אסורה) זמן רב ועצרתי רק בגלל שהייתי מאוד עייף... (פשוט לא הצלחתי לעצור לפני בגלל חוסר שפיות) אז אני במצב טוב כי לא ראיתי עוד שעתיים יותר?

שיטת ימי ניקיון מצטברים זה גם שיטה טובה לדעתי, כי אתה יכול למדוד את היחס בין מספר הנפילות למספר הימים הנקיים. ואז לראות מה מצבך.
כי למשל אם אתה מודד היום ורואה שיש לך יחס של נפילה אחת על כל שלוש ימי נקיות, ואז מודד עוד שנה ורואה שיש לך יחס של נפילה אחת על כל עשרה ימי נקיות, כלומר השתפרת פי שלוש בתוך שנה. אז זה עוזר לך למדוד את מצבך לאורך זמן.
הבעיה היא שהספירה הזאת לוקחת בחשבון את כל הימים, במקום למדוד רק את תשעים יום האחרונים וכדומה. עדיף להשאיר את העבר מאחור ולספור רק את מה שקרה ב90 יום האחרונים במקסימום. לא יותר מזה.

בהקשר לשאלתך: אני יענה לך באמצעות הדגמה מהמקרה שלי.
אני ספרתי במשך 5 חודשים את שעות הצפייה שלי, וגיליתי שבמקרה הכי חמור אני צופה 50 שעות של פוי' במשך עשרים הימים האחרונים. ובמקרה הפחות חמור 10-13 שעות פוי' לעשרים ימים האחרונים.
כרגע לפי הספירה שלי, אני מחזיק ב11.7 שעות של צפייה בפוי' במשך 20 הימים האחרונים, ונאבק בשיניים ובציפורניים להוריד את זה לשיא חדש מבחינתי של 6.7 שעות לעשרים הימים האחרונים, אם אני יהיה נקי עוד כמה ימים.
לכן אם אני יצפה ב7 שעות פוי', המספרים שלי יעלו כך - במקום 11.7, זה יהיה 18.7 שעות. אם אני יצפה 5 שעות, אז המספרים שלי יעלו ל-16.7 שעות צפייה, ואז ירדו חזרה ל11.7 בעוד כמה ימים.
שני המצבים הללו לא טובים לי, כי אני רוצה להתקדם, ובגלל שספרתי את שעות הפוי' שלי - אני יודע בדיוק איפה אני תקוע (11-13 שעות), ואני יודע בדיוק לאן אני רוצה להתקדם (6 שעות ואז אפילו יותר נמוך מכך).

המטרה כמובן זה 0 שעות פוי' לעשרים ימים האחרונים.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140021

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

תודה. הבנתי, אבל נראה לי שברגע שאני זורם עם הפורנו - אני כבר מאבד שליטה...   לא אוכל להפסיק אחרי שעה כדי להפחית את שעות הפורנו, כי בשלב הזה אני כבר חסר אונים לגמרי. כך זה אצלי לפחות.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140022

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
המשתוקק כתב on 04 נוב' 2021 20:30:

תודה. הבנתי, אבל נראה לי שברגע שאני זורם עם הפורנו - אני כבר מאבד שליטה...   לא אוכל להפסיק אחרי שעה כדי להפחית את שעות הפורנו, כי בשלב הזה אני כבר חסר אונים לגמרי. כך זה אצלי לפחות.

אני חושב שמה שיפה בשיטה של הספירה, זה שהיא לא דורשת ממך כלום - היא לא דורשת ממך להפסיק שעות או להפחית שעות. כל מה שהשיטה הזאת עושה היא לתעד את עצמך.

השפעה של הספירה על המוח היא תהליך איטי, ואתה תצטרך לתעד במשך שבועות וחודשים, זה השקעה לטווח ארוך שלדעתי מוכיחה את עצמה כמשתלמת בגלל שהיא גורמת לי להבין דברים על עצמי. יש דברים שקל להסביר איך הם עוזרים כי הם נותנים לך משהו מיידי - סינון, נדר. אבל תיעוד של עצמך זה לא זבנג וגמרנו, זה דורש סבלנות.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140033

• שמשול
  • דירוג כסף

סליחה רבינהוד
מכל השרשור שלך נראים כמה דברים, אני מקווה שאני לא יהיה בוטה..
א'. חוסר בכניעה.
ב'. יותר מדאי שכל.
ג'. הרבה תואריות ולא פרקטיקום.
ד'. ניסיון אישי - לא מוצלח.
ה'. אתה לא הולך עם איזה שיטה/דרך וכו'.
ו'. אתה רווק שאתה חושב שאתה מבין הכל.

לסיכום תרשה לי להגיד לך, שחבל כל השרשור הזה לא שווה אם הוא לא מביא החלמה ואם כן אז הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם ייחד, באהבה רבה ובברכת בצלחה.  

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140035

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
שמשול כתב on 04 נוב' 2021 23:31:

סליחה רבינהוד
מכל השרשור שלך נראים כמה דברים, אני מקווה שאני לא יהיה בוטה..
א'. חוסר בכניעה.
ב'. יותר מדאי שכל.
ג'. הרבה תואריות ולא פרקטיקום.
ד'. ניסיון אישי - לא מוצלח.
ה'. אתה לא הולך עם איזה שיטה/דרך וכו'.
ו'. אתה רווק שאתה חושב שאתה מבין הכל.

לסיכום תרשה לי להגיד לך, שחבל כל השרשור הזה לא שווה אם הוא לא מביא החלמה ואם כן אז הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם ייחד, באהבה רבה ובברכת בצלחה. 

ימים יגידו.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140036

• טהרני
  • רצף ניקיון נוכחי: 3306 ימים
  • דירוג פלטיניום
  • עלי לבחור בין כניעה להשפלה

לי אישית השרשור הזה תורם, אז תודה רובין הוד.

ליומן המסע שלי     הפוסט שהסביר לי מה הבעייה     הפוסט שהסביר לי מה הפתרון
אני חסר אונים, אנא עזור לי!

כאשר "בידך אפקיד רוחי" אז "פדית אותי ה' א-ל אמת". וככל שהצד הראשון של המטבע יהיה יותר בשלימות, כך גם הצד השני.

תגובה: כמה מחשבות שיוצאות מאדם שמתמודד מול התאווה לפני 1 שנה, 6 חודשים #140216

• אלי שומר
  • רצף ניקיון נוכחי: 55 ימים
  • דירוג פלטיניום

נפלתי לכאן במקרה, אין מקרים בעולם.
לדעתי כל מאבק כשאדם עדיין בקריז זה חלק גדול מהחלמה.
אסביר, כולנו מכירים את התופעה, שאדם גולש עד שהוא מגיע לתחושת גועל שנגמר לו הקריז. אם הוא אז מפסיק וסופר כמה שעות הוא נשאר נקי, עד שהגיע לו שוב חשק/ קריז, ושוב גלש, הספירה הזו שטות, זה באמת לא חלק מהחלמה. 
אבל .. אם תוך כדי גלישה, הוא מחליט לתפוס את עצמו, כשהוא עדיין רוצה לראות עוד, כשהוא עדיין במקום שיש לו את הדימיון, הנה כאן אראה משהו שיעשה לי את זה, והוא עוצר, זה בהחלט חלק גדול מההחלמה. - דווקא להילחם בהרגשה בין כה וכה נפלתי אמשיך. 
בהצלחה לכולם. 

זמן ליצירת דף: 0.79 שניות

Are you sure?

כן