ברוכים הבאים, אורח

מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר..
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

נושא: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. 3672 צפיות

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #140946

אסירותודה כתב on 12 ינו' 2022 14:52:

ולעניין ההרגש מול הספרים. מעבר לכך שלהשאיר אותם (כמו גם להוציאם) זו אמירה. קשה לי איתם רגשית. מאוד. הייתי מעלה לכאן צילום מסך, אך אין לי אפשרות, אם יהיה לי את מספרך, אולי אשלח לך. הוא כותב על אחריות. איך לוקחים אותה. מה קורה כשכן, מה נהיה כשלא.. אשרי מי שתוכו אכל קליפתו זרק. איני ר' מאיר. לא יכול לפצל בין התוכן לעטיפה. יש עוד, אבל זהו התמצית של הסיפור שלי איתם.

קבצים מצורפים:

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #140947

המשתוקק כתב on 12 ינו' 2022 20:59:

אתה שומע רשת ב'? מן הסתם רוב השדרנים שם עברו איסורי עריות...
צריך לדון כל ספר לפי הספר ולא לפי המחבר. יש מלא אנשים אנסים וכדו' שאנו מעריכים אותם על דברים צדדיים שלהם - מבלי למעט בחומרת מעשיהם.

אני לעולם לא יעריך את האנשים הללו.
אם אני כבר כותב כאן אשמח לשתף, שהערב שלחתי לכמה מבני משפחתי איזשהו מייל שקשור לעניינינו,
ואחרי כמה דקות התקשר אליי גיסי ואמר לי שהוא רוצה להעיר לי כמה הערות למה לא הייתי צריך לשלוח מה ששלחתי. הוא גם אמר לי בסוף השיחה, שהוא ידע שהוא יכול להתקשר להעיר לי כי יש עם מי לדבר.
אסירות תודה שפשוט הקשבתי לו וניסיתי לשמוע שאולי אני באמת טעיתי, ואכן הוא צדק.
אסירות תודה שאפשר לומר טעיתי. אח"כ שלחתי מייל חדש והתנצלתי על מה שנשלח קודם לכן.

אני גם רוצה להצטרף לדבריו של חוסידל,
להרפות ולא להתעסק יותר מדי בנושא הזה ובכל מה שהיה או לא היה, וכל המסביב.

ותודה רבה רבה לאסירותודה היקר על כל ההודעות שנכתבו כאן, נהניתי, עזר לי מאד, לוקח איתי את הדברים.

תודה רבה
לילה טוב
מתחיל שוב וצועד לאלוקים

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 4 חודשים על ידי מתחיל שוב - וצועד לאלוקים.

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #140949

המשתוקק כתב on 12 ינו' 2022 20:59:

לכבוד השם כתב on 12 ינו' 2022 08:04:

המשתוקק כתב on 11 ינו' 2022 22:11:

אסירותודה כתב on 10 ינו' 2022 20:05:

עניין אחרון, לעת עתה. הספרים. הסיפורים. קניתי את רובם. ומה שלא, קיבלתי. כילד, שמעתי כמה מהם מכלי ראשון. זהו נוף ילדותי. כשהוא התאבד הוא חרץ לי את גורלם. לא משנה לי כל כך למה הוא עשה את זה, תכלס. לא יכול לקרוא בהם עוד. גם ילדיי לא. משלל סיבות. הפשוטה שבהם היא שהמסר, כבר לא עובר. בזמן אמת זה לא עבד לו. איזה נזק.

השאלה מה ההיגיון של זה?
הרי גם אנחנו מחנכים את הילדים שלנו, אז בגלל מעשינו בהווה או לפחות בעבר, נגיד שאנחנו לא ראויים יותר לחנך את ילדינו? נתפטר מהעבודה? נשרוף את כל המאמרים שכתבנו?
יש פה צד של אונס מסויים. 
הבן אדם טעה בגדול, אבל שלא לקרוא את ספריו זה מסר חריף מידי ולא מועיל.

אז איזה מסר אתה משדר לילדים שלך?
יום אחד הם יגדלו ויבינו את האמת המחרידה:
חיים ולדר אנס
חיים ולדר התאבד
אבא שלי ידע את שתי העובדות האלה - אבל המשיך להשאיר את הספרים שלו בבית שלנו 

אני זרקתי, והיה לי ממש קשה, אבל האמת צריכה להיעשות.

אתה שומע רשת ב'? מן הסתם רוב השדרנים שם עברו איסורי עריות...
צריך לדון כל ספר לפי הספר ולא לפי המחבר. יש מלא אנשים אנסים וכדו' שאנו מעריכים אותם על דברים צדדיים שלהם - מבלי למעט בחומרת מעשיהם.

קודם כל אני לא שומע רשת ב' ומצד עצמי לא מדליק אף פעם רדיו, אבל כן יוצא לי לשמוע גלי צהל אם היושב לצידי במשרד מדליק. מחילה, אבל ממש ממש לא קשור לעניינינו.

אסביר כי זה סופר חשוב.
נניח וילדה מסויימת נקרא לה שרה, יש לה דוד שהוא "איש חשוב". והדוד הזה פוגע בה מינית.
שרה מבינה שמשהו פה לא תקין. היא בת 15. היא שונאת את עצמה ואת העולם ואת השם וכו'. עכשיו הדוד שלה אומר לה, אין לך אפשרות אחרת: רק להיות איתי כשאני צריך אותך.
כי מה הסיכוי שלך בכלל מולי?
אני איש חזק ואת מסכנה כזאת 
וזה קרה וקורה!
[גם בפרשת ה'משגיח' - הוא הביא לה הקלטה ערוכה של ר' חיים קנייבסקי - והסביר לה שאם היא לא תעשה מה שהוא אומר אז יש לה פגם באמונת חכמים....]

ואותה שרה רוצה ללכת לאבא שלה ולספר לו.
אבל מה היא רואה?
שאבא שלה ממשיך להחזיק את ספרי חיים ולדר בביתו.
והיא לא טיפשה, היא יודעת שחיים ולדר עשה מה שדוד שלה עושה.
ובעצם,
אבא שלה 'תפס צד' - את הצד של חיים ולדר.
אז גם לה הוא לא יאמין.

הבנת?
זה מסר מחריד.

ואני כמובן מתנגד בכל תוקף למשפט הנוסף שאמרת
"יש מלא אנשים אנסים וכדו' שאנו מעריכים אותם על דברים צדדיים שלהם - מבלי למעט בחומרת מעשיהם"
מה??
מהההההה????
מממממממהההההההההההה?????

אנחנו שואפים לתיקון עולם במלכות שדי. 
אנחנו נלחמים ברוע ובמחלות שיש בתוכנו. כדי לתקן אותנו במלכות שדי.
אנחנו נמצאים בפורום הזה ובמהלך הזה של התנקות והיטהרות ותשובה והחלמה.

אנחנו לא מקבלים בשום צורה מישהו שאנס.
אנחנו לא מאפשרים למילה "אונס" להיות לגיטימית
אנחנו לא מכניסים הביתה ספרים של אדם שאנס.

אין שום סיכוי שבעולם שזה יהיה לגיטימי. וזה לא משנה כמה אנחנו מכורים או היינו מכורים וכמה שאנחנו לא יכולים להטיף מוסר.
אין
שום
סיכוי
שנכיל
ונקבל
אונס.

מוזר שאני צריך לכתוב את זה. ומחילה על הבוטות. אבל אני חוזר על זה שוב:
אין סיכוי שנכיל ונקבל אונס.
ואם מחר יתברר לי (חלילה וחס) שסדרת הספרים הפופולארית על פרשת השבוע - המפארת את ספריית ביתי - תצטרך לעשות גם היא את דרכה לגניזה - אז היא תעשה את דרכה אל הגניזה.
[סתם זורק דוגמה]

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #140961

• המשתוקק
  • רצף ניקיון נוכחי: 1 יום
  • דירוג פלטיניום

עם אסירות אני לא מתווכח, כי בהודעתו הוא אכן מתמקד בעניין רגשי כמו שהוא כתב לי בצדק.

לכבוד ה' היקר, אני לא מבין על מה המהומה בקשר לספרים. הספרים עצמם הם טובים, אם הם היו ספרי הלכה או מוסר הייתי גונז אותם כדי לא ללמוד תורה מרב שאינו הגון, אבל מדובר בסך הכל בסיפורים עם מסר חינוכי שעברו ועדת רבנים.
הבן אדם חטא! ברור!
אבל מה הבעיה בספרים? היום כמעט כל חילוני מצוי עובר לכתחילה על איסורי כריתות ואשת איש, אז לא נשמע ראיון עם ביבי כי הוא בגד בשרה? אתמהה...
החרדים וגדולי הדור הלכו איתו איתו גם אחרי שהסיפור הזה התפרסם בקולו, כי הפרידו בין האיש לבין מעשיו הטובים.
אז לא נזמין זק"א כי יתכן שהאירגון הזה הוקם בחטא כדי להסתיר את מעללי המייסד?

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #140996

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
המשתוקק כתב on 13 ינו' 2022 18:13:

עם אסירות אני לא מתווכח, כי בהודעתו הוא אכן מתמקד בעניין רגשי כמו שהוא כתב לי בצדק.

לכבוד ה' היקר, אני לא מבין על מה המהומה בקשר לספרים. הספרים עצמם הם טובים, אם הם היו ספרי הלכה או מוסר הייתי גונז אותם כדי לא ללמוד תורה מרב שאינו הגון, אבל מדובר בסך הכל בסיפורים עם מסר חינוכי שעברו ועדת רבנים.
הבן אדם חטא! ברור!
אבל מה הבעיה בספרים? היום כמעט כל חילוני מצוי עובר לכתחילה על איסורי כריתות ואשת איש, אז לא נשמע ראיון עם ביבי כי הוא בגד בשרה? אתמהה...
החרדים וגדולי הדור הלכו איתו איתו גם אחרי שהסיפור הזה התפרסם בקולו, כי הפרידו בין האיש לבין מעשיו הטובים.

הבעיה בספרים החינוכיים של חיים וולדר היא שהם לא הצליחו לחנך את חיים וולדר.

תקרא לי משוגע, אבל מצופה מאדריכל לבנות בניינים שמחזיקים מעמד לפני שהוא כותב ספר שמסביר איך לבנות בניין. מצופה מרופא שיהיה בריא לפני שהוא ירפא חולים. ומצופה מאיש חינוך לחנך את עצמו לפני שהוא מעביר מסרים חינוכיים לאחרים...

משי זהב היה מנהל מעולה של ארגון ואיש רקוב, לא צופה ממנו לחנך כי הוא לא היה מחנך הוא היה מנהל. לכן אפשר להזמין זק"א ללא חשש.

אם חיים וולדר היה רופא מצויין שכתב הרבה ספרי רפואה, אך נתפס מטריד מטופלות, הייתי ממשיך לשמור את ספרי הרפואה שלו, כי מעשיו הרקובים לא מבטלים את היותו רופא מצויין.

שלום, אני robinhood, מומחה בטכנולוגיות סינונים של פורום שמור עיניך.
אני תמיד משתדל לשתף כל טיפת מידע שיש לי, אם אתה מעוניינים לקרוא:
איגוד כל המדריכים שלי בנושא סינון

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #140998

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

רובינהוד יקירי, חיים ולדר הוא היה מחנך מצוין - העובדה - שהוא הצליח לעזור לילדים רבים ולהוציא אותם מטראומות ובעיות רגשיות.
אתה צודק שהוא היה דוגמא אישית גרועה שבגרועים. דווקא בגלל הדוגמא המוצלחת שלך על ספרי רפואה, אני חושב שיש להשאיר את ספריו.

מכיר את הסיפור הידוע על אריסטו?
למרות זאת הראשונים המשיכו לקשור לו כתרים ולתת לו שבחים.

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #140999

• robinhood
  • דירוג פלטיניום
המשתוקק כתב on 15 ינו' 2022 17:09:

רובינהוד יקירי, חיים ולדר הוא היה מחנך מצוין - העובדה - שהוא הצליח לעזור לילדים רבים ולהוציא אותם מטראומות ובעיות רגשיות.
אתה צודק שהוא היה דוגמא אישית גרועה שבגרועים. דווקא בגלל הדוגמא המוצלחת שלך על ספרי רפואה, אני חושב שיש להשאיר את ספריו.

מכיר את הסיפור הידוע על אריסטו?
למרות זאת הראשונים המשיכו לקשור לו כתרים ולתת לו שבחים.

למעשה ייתכן שאתה משמיע פה את מה שאנשים שידעו על חיים וולדר ידעו שנים רבות ובכל זאת שתקו: אם חיים וולדר עוזר לאלפי ילדים, אולי זה שווה את המחיר שהוא ישכב או יאנוס 20-10 נשים.
כמו כן, אם הספרים של חיים וולדר עוזרים לעשרות אלפי ילדים חרדים לקבל מסר חינוכי, אז אולי זה שווה את המחיר שכמה עשרות ילדות שייפגעו מינית בעתיד יישתקו ולא ייספרו לאף אחד בגלל שהם רואים את הספרים שלו על המדפים בלי שאנשים מוחים.

אני מצטער אבל אני לא מקבל את הטיעון הזה.

בנוסף, אם אתה תנסה לחנך ילדים עם ספר כזה בזמן שהם יודעים שהוא אנס והתאבד (והם בוודאות יידעו עליו בדרך כזאת או אחרת) אז הספר הזה רק יקלקל יותר משיתקן, כי בכל משפט ובכל סיפור יהיה בתודעה של הילד שהידיים שכתבו את הספר הזה הם אותם ידיים שאנסו נשים, זה ממש לא יעזור לו להתחנך.

שלום, אני robinhood, מומחה בטכנולוגיות סינונים של פורום שמור עיניך.
אני תמיד משתדל לשתף כל טיפת מידע שיש לי, אם אתה מעוניינים לקרוא:
איגוד כל המדריכים שלי בנושא סינון

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #141000

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום
robinhood כתב on 15 ינו' 2022 17:40:

למעשה ייתכן שאתה משמיע פה את מה שאנשים שידעו על חיים וולדר ידעו שנים רבות ובכל זאת שתקו: אם חיים וולדר עוזר לאלפי ילדים, אולי זה שווה את המחיר שהוא ישכב או יאנוס 20-10 נשים.
כמו כן, אם הספרים של חיים וולדר עוזרים לעשרות אלפי ילדים חרדים לקבל מסר חינוכי, אז אולי זה שווה את המחיר שכמה עשרות ילדות שייפגעו מינית בעתיד יישתקו ולא ייספרו לאף אחד בגלל שהם רואים את הספרים שלו על המדפים בלי שאנשים מוחים.

וודאי שלא! אם זו הברירה, וודאי שהיה צריך לפוצץ את הסיפור! 
אולם כעת אחרי שהסיפור כבר התפוצץ והרשע קיבל את ענשו, אין שום בעיה לקרוא בספריו.

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #141065

• יהודה מ
  • רצף ניקיון נוכחי: 54 ימים
  • דירוג פלטיניום

לא מדברים על חיים וולדר, כי הנושא הוא לא חיים וולדר או משה גוטמאכער או ששון בראון. זה שיש חולים שאנחנו חלק מהם, זה לא חדש, זה שזה לא קשור לחלקים המיוחדים האחרים באישיות ושזה יכול לשמש בערבוביה עם חלקי הגדלות שבאדם, זה גם ידוע. זה שהנושא הוא לאו דווקא בין אדם למקום או בן אדם לחבירו (אולי אונס גמור) זה גם ידוע. הנושא הוא "אני עם עצמי" ולא משנה מה שמי ומה עיסוקי.

נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 4 חודשים על ידי למען הסדר הטוב.

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #141085

robinhood כתב on 14 ינו' 2022 13:56:

המשתוקק כתב on 13 ינו' 2022 18:13:

הבן אדם חטא! ברור!

הבעיה בספרים החינוכיים של חיים וולדר היא שהם לא הצליחו לחנך את חיים וולדר.

תקרא לי משוגע, אבל מצופה מאדריכל לבנות בניינים שמחזיקים מעמד לפני שהוא כותב ספר שמסביר איך לבנות בניין. מצופה מרופא שיהיה בריא לפני שהוא ירפא חולים. ומצופה מאיש חינוך לחנך את עצמו לפני שהוא מעביר מסרים חינוכיים לאחרים...

משי זהב היה מנהל מעולה של ארגון ואיש רקוב, לא צופה ממנו לחנך כי הוא לא היה מחנך הוא היה מנהל. לכן אפשר להזמין זק"א ללא חשש.

אם חיים וולדר היה רופא מצויין שכתב הרבה ספרי רפואה, אך נתפס מטריד מטופלות, הייתי ממשיך לשמור את ספרי הרפואה שלו, כי מעשיו הרקובים לא מבטלים את היותו רופא מצויין.

זה בדיוק כמו שמישהו שמעולם לא ניצח מגיפה יכתוב ספר "איך לנצח מגיפה".

תגובה: מנסה להבין למה לא מדברים על חיים ולדר.. לפני 1 שנה, 4 חודשים #141091

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

הוא דווקא מאוד הצליח. הרבה ילדים יצאו מטראומות ע"י טיפול אצלו. לא היו לו רק נפילות.

• עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3
זמן ליצירת דף: 1.14 שניות

Are you sure?

כן