המשתוקק כתב on 22 נוב' 2021 22:13:
ב"ה כעת אני נקי ומפוכח מתכנים. אבל אני מרגיש שאני נקי רק לכאורה.
למה? כי אני יודע שבמצבי (כשנתיים באתר - לאחר שכבר ממזמן התקדמתי ממצב של נפילות כל יום/שבוע - לנפילות פעם בכמה שבועות/חדשים) עלי להתקדם יותר.
ברור לי שכל ספירה שאתחיל כעת בקול תרועה רמה - תיגמר בוודאות בנפילה של קול ענות חלושה ועליה נאמר "אל יתהלל חוגר כמפתח", אין שום סיבה שהספירה הנכחית תצליח יותר מקודמותיה (ולכן אני לא מסמן אותה בלוח הימים באתר).
אני מבין שבמצבי כעת (בניגוד לשנתי הראשונה באתר, שאז זה היה תהליך הכרחי שקידם אותי) הספירות לבדן לא ישנו שום דבר. גם אם אהיה נקי 50 או 70 יום זה לא אמיתי, זו נקיות לכאורה.
מחילה אח יקר, תרשה לי לחלוק עליך
גם אם מישהו נופל ביום ראשון, סופר יום נקיות אחד, נופל שוב ביום שלישי, סופר יום נקיות אחד, ונופל שוב בחמישי - גם אחד כזה נחשב שהוא בהחלמה.
מדוע?
כי בלי החלמה, הנפילה של ראשון + שלישי + חמישי היא אחת. והוא תמיד תמיד בדרך למטה.
כשאתה לא במודעות של החלמה, אין באמת מקום של עלייה. אתה תמיד בירידה.
וגם אם יצא לך יומיים או 3 לא להשתמש, זה לא יהיה מתוך נקיות אלא "מנוחה" בין מתקפות.
כאשר אתה סופר ימי נקיות, אתה בעצם מציב פנסי לד לבנים מאירים בתוך מנהרה של חושך. כל יום של נקיות הוא פנס רב עוצמה.
ואפילו אם יש נפילה כל יום, אבל בין נפילה לנפילה אתה מקבל על עצמך באמת ובתמים להתחיל מחדש, לספור נקיות, רק להיום וכו' - אין קשר בין נפילה אחת לשניה.
זה ההבדל בין מישהו שנמצא בהחלמה, שאז: הוא בהחלמה ולא משנה כמה פעמים השתמש
לבין מישהו שנמצא לא בהחלמה, שאז: הוא בבעיה ולא משנה כמה זמן הוא לא השתמש.