אוננות מספר 2: אוננות על רקע של התעוררות מינית, הורמונים, גיל ההתבגרות. עצם זה שהוא רואה בחורה יפה - כבר עומד לו, ואז הוא מגשים את הרצון להשתמש [במקום לוותר לא להתגבר (כי זה הרבה יותר חזק מאיתנו...] זה נקרא אוננות רקע טבעי זה בדרך כלל ובעיקר על נשים [ומי שנמשך לגברים - גברים], או בראיה אמיתית, או באופן וירטואלי [סרט לא פורנוגרפי] וכו'.
מה שקורה זה שאנחנו השתמשנו והשתמשנו - ובמילה אחת התרגלנו, אז עם הזמן - זה נהפך לאובססיבי, לדרך חיים, אז אנחנו מתמכרים ואז אי אפשר בלי...
באופן כללי זה קשור ליצרים... לתובנות עקומות, כמו; הסתכלות על אשה כאובייקט מיני, על בדיקה וסקרנות [יתר] של הגוף והתחושות, זה גם קשור לפעמים לסוג 1.
יש כאלה [אנשים חרמנים] שבאמת צריכים לעשות פעולות הפוכות כמו להתקלח עם בגד ים, לא להתקלח רק במקווה [כמובן מי שלא נמשך לגברים... ואין לו שם בעיות... אני מכיר אנשים שהמקווה זה הטריגר הגדול שלהם, אז זה אינדיבידואלי].
לא לגעת באיבר המין [גם אם מגרד, לגרד עם מגבת עבה, מי שדתי כאן, ככה ההלכה מחייבת וגם הקולות שיש לנשוי - זה לא לנשוי מכור...]. זה לא סוד, לשחק עם האבר ולהישאר נקי – זה מהמלאכות הקשות שבמקדש.
לא משחקים באש.
אוננות מספר 3: לפורנן = אוננות עם פורנו, כידוע לכולם; הפורנו - הוא זיוף, הוא לא אמיתי, על ידי צפייה בפורנו - אנחנו גורמים למוח להתרגש רק מדברים הזויים, ורק על זה אנחנו מאוננים...
אצל הרבה אנשים האוננות מסוג הזה הורסת תאים במוח [מלבד מה שהפורנו עושה כמו למשל; הוא הורס גם את הזקפה וכו', אבל זה לא מעניין כעת, כי אנחנו לא במאמר רפואי וגם לא מדעי, אנחנו רוצים להגיע לשורש..]
בדרך כלל זה קורה לאנשים שצורכים פורנו בלי גבול, אנשים שמטבעם חלשי אופי, מתמכרים, קרי; טבע מזגם הוא להתמכר בפרט למה שקשור למין..
אוננות מספר 4: מין אוראלי [סליחה על הבוטות] כמו כן יחסים שלא כדרכה [בלשון חז"ל...] או לאונן ליד בת הזוג, זה אולי מותר, ונשמע לא בעייתי - כמו הקודמים [ולכן קל יותר להימכר לזה], אבל ברגע שנמכרים לזה, אז סבל גם לאיש וגם לאשה, כי זה לא דרך הארץ...
נובע בדרך כלל מסוגי אוננות הקודמים ומראיית פורנו, ומאי סיפוק במערכת יחסים תקינה ובריאה... בדרך כלל אשה לא נהנית לעשות כן לבעלה [יש יוצא מן הכלל], ענין זה נובע [בדרך כלל] מלקיחה ורצון לקבל [במקום לתת], והרבה פעמים גם מרצון לשלוט ושיעשו לי את כל מה שבא לי... [להזכיר זה פגם אופי בעייתי...] למכור - הבעיה היא כפולה...