ברוכים הבאים, אורח

נקיות לכאורה
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: נקיות לכאורה 346 צפיות

נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140299

• המשתוקק
  • רצף ניקיון נוכחי: 1 יום
  • דירוג פלטיניום

ב"ה כעת אני נקי ומפוכח מתכנים. אבל אני מרגיש שאני נקי רק לכאורה.

למה? כי אני יודע שבמצבי (כשנתיים באתר - לאחר שכבר ממזמן התקדמתי ממצב של נפילות כל יום/שבוע  - לנפילות פעם בכמה שבועות/חדשים) עלי להתקדם יותר.
ברור לי שכל ספירה שאתחיל כעת בקול תרועה רמה - תיגמר בוודאות בנפילה של קול ענות חלושה ועליה נאמר "אל יתהלל חוגר כמפתח", אין שום סיבה שהספירה הנכחית תצליח יותר מקודמותיה (ולכן אני לא מסמן אותה בלוח הימים באתר).
אני לא מגיע למחשבות הללו מתוך יאוש, אלא דווקא מתוך תקווה גדולה לעורר בי את הרצון לבצע בעצמי שינוי יותר מעמיק ויסודי לאחר שהבנתי שעלי לעלות מדרגה.
אסור ללכת ראש בקיר ועלינו לגלות תמיד גמישות במחשבה. אדם צריך להבין את המצב שלו, להכיר בו ולהסיק את המסקנות. 
אני מבין שבמצבי כעת (בניגוד לשנתי הראשונה באתר, שאז זה היה תהליך הכרחי שקידם אותי) הספירות לבדן לא ישנו שום דבר. גם אם אהיה נקי 50 או 70 יום זה לא אמיתי, זו נקיות לכאורה. יש צורך לעשות מעשה, משהו שיחדש אותי לגמרי. צדיקים נמשלו לארז משום "שגזעו מחליף" (הגמ' בתענית כ"ה).

בעז"ה נעשה ונצליח.

נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 10 חודשים על ידי המשתוקק.

תגובה: נקי רק לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140301

• עשר שמעון
  • רצף ניקיון נוכחי: 77 ימים
  • דירוג פלטיניום

אוהבים אותך 
מזדהה מאוד עברתי תהליך דומה וגם לי נמאס קצת לספור, 
אבל האמת אגיד ולא אכחד כי אצלי זה נובע גם ממקום שאני הרגשתי בושה קצת לאפס, 
כאילו אני חבר כבר וותיק באתר והאיפוס החוזר ונשנה הוא לא דבר ש'מתאים'" לי במרכאות כפולות.. 

אצלי זה לא הגיע ממקום טוב, 

זה הגיע מסוג של יאוש שלילי, 

אכן יכול להיות שאצלך זה שונה, 

אני אסיר תודה שכן חזרתי לספור, ובעיקר על ספונסר חדש על חידוש ההחלמה ומסגרת ההחלמה, ועל המתנות שהנקיות והפכחון מביאות, אני חווה ימים טובים לא רק כי אני לא מאונן... אלא כי אני מרגיש איך הפעולות שהספונסר נותן באמת מקדמות אותי, 
זה מכריח אותו לפתוח דברים שאני משתדל להדחיק על פי רוב, ולהתמודד עם דברים שאני מעדיף לא לחושב עליהם, 
אבל איזה פלא ככל שאני מתמודד על הקשיים האלו ולא בורח להם אני מרגיש טוב יותר הן בחיים והן בעבודת ה',והן בבית פנימה,

הדבר הכי מסוכן לי הוא להתחיל להתבייש לחשוף, לחשוב על מעמדי ומי שאני ומה אני מייצג, 
זה אצלי ממש סכנה ואני מתפלל לא ליפול לשם (שוב...) 

כל הנ"ל נכתב על עצמי ולא כל כך קשור לפוסט שמעלי, 

אוהב אותך משתוקק היקר מעניין אותי לדעת במה השינוי דרך הולך להתבטאות? 
בהצלחה רבה!!!!!

נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140302

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום

אוהב אותך משתוקק היקר מעניין אותי לדעת במה השינוי דרך הולך להתבטאות?

תודה רבה!

שום "שינוי דרך", לא התבטאתי כך, כתבתי "שינוי בעצמי"...  לענ"ד הדרך שהלכתי בה קידמה אותי מאוד והיתה נכונה לשעתה (אין לי ספק שבכל שיטה כל שהיא יהיה יותר קשה להתמודד עם התאווה כשאני בא ממצב של נפילות יומיומיות מאשר מהמצב בו אני נמצא כעת). אני כלל לא מתחרט. התכוונתי שאני צריך לעשות שינוי בעצמי - או אם תרצה - לפעול מעתה באופן אחר (לא שולל שום שיטה, ולא מעוניין כרגע לחשוף פה את תכניותי שכבר מבשילות לכדי מעשה) - כהמשך למסע שבו כבר התחלתי לפני שנתיים. 

אני מעריץ את כל החברים שסופרים פה ימים ומתמודדים בגבורה ולא אומר להם חלילה (בניגוד לחברים רבים פה) שכביכול הנסיון מוכיח שהם טועים ורק אם יפנו מההתחלה למקום כזה או אחר זה יעבוד להם, אני כלל לא מסכים עם זה. אני חושב שיש לזה את המקום של זה, זה הכרחי, זה מקדם את המתמודד - ובתנאי שבשלב שזה ממצה את עצמו הוא יודע להסתכל על כל זה ולומר - זהו, התקדמתי והגעתי לתקרת הזכוכית, כרגע עלי לעשות שינוי בעצמי. הדרך נכונה - אבל היא מגיעה לשלב ב' שלה.
נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 10 חודשים על ידי המשתוקק.

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140309

המשתוקק כתב on 22 נוב' 2021 22:13:

ב"ה כעת אני נקי ומפוכח מתכנים. אבל אני מרגיש שאני נקי רק לכאורה.

למה? כי אני יודע שבמצבי (כשנתיים באתר - לאחר שכבר ממזמן התקדמתי ממצב של נפילות כל יום/שבוע  - לנפילות פעם בכמה שבועות/חדשים) עלי להתקדם יותר.
ברור לי שכל ספירה שאתחיל כעת בקול תרועה רמה - תיגמר בוודאות בנפילה של קול ענות חלושה ועליה נאמר "אל יתהלל חוגר כמפתח", אין שום סיבה שהספירה הנכחית תצליח יותר מקודמותיה (ולכן אני לא מסמן אותה בלוח הימים באתר).

אני מבין שבמצבי כעת (בניגוד לשנתי הראשונה באתר, שאז זה היה תהליך הכרחי שקידם אותי) הספירות לבדן לא ישנו שום דבר. גם אם אהיה נקי 50 או 70 יום זה לא אמיתי, זו נקיות לכאורה.

מחילה אח יקר, תרשה לי לחלוק עליך
גם אם מישהו נופל ביום ראשון, סופר יום נקיות אחד, נופל שוב ביום שלישי, סופר יום נקיות אחד, ונופל שוב בחמישי - גם אחד כזה נחשב שהוא בהחלמה.
מדוע?
כי בלי החלמה, הנפילה של ראשון + שלישי + חמישי היא אחת. והוא תמיד תמיד בדרך למטה.

כשאתה לא במודעות של החלמה, אין באמת מקום של עלייה. אתה תמיד בירידה.
וגם אם יצא לך יומיים או 3 לא להשתמש, זה לא יהיה מתוך נקיות אלא "מנוחה" בין מתקפות.

כאשר אתה סופר ימי נקיות, אתה בעצם מציב פנסי לד לבנים מאירים בתוך מנהרה של חושך. כל יום של נקיות הוא פנס רב עוצמה. 
ואפילו אם יש נפילה כל יום, אבל בין נפילה לנפילה אתה מקבל על עצמך באמת ובתמים להתחיל מחדש, לספור נקיות, רק להיום וכו' - אין קשר בין נפילה אחת לשניה.

זה ההבדל בין מישהו שנמצא בהחלמה, שאז: הוא בהחלמה ולא משנה כמה פעמים השתמש

לבין מישהו שנמצא לא בהחלמה, שאז: הוא בבעיה ולא משנה כמה זמן הוא לא השתמש.

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140313

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום
לכבוד השם כתב on 23 נוב' 2021 09:12:

מחילה אח יקר, תרשה לי לחלוק עליך
גם אם מישהו נופל ביום ראשון, סופר יום נקיות אחד, נופל שוב ביום שלישי, סופר יום נקיות אחד, ונופל שוב בחמישי - גם אחד כזה נחשב שהוא בהחלמה.
מדוע?
כי בלי החלמה, הנפילה של ראשון + שלישי + חמישי היא אחת. והוא תמיד תמיד בדרך למטה.

כשאתה לא במודעות של החלמה, אין באמת מקום של עלייה. אתה תמיד בירידה.
וגם אם יצא לך יומיים או 3 לא להשתמש, זה לא יהיה מתוך נקיות אלא "מנוחה" בין מתקפות.

כאשר אתה סופר ימי נקיות, אתה בעצם מציב פנסי לד לבנים מאירים בתוך מנהרה של חושך. כל יום של נקיות הוא פנס רב עוצמה. 
ואפילו אם יש נפילה כל יום, אבל בין נפילה לנפילה אתה מקבל על עצמך באמת ובתמים להתחיל מחדש, לספור נקיות, רק להיום וכו' - אין קשר בין נפילה אחת לשניה.

זה ההבדל בין מישהו שנמצא בהחלמה, שאז: הוא בהחלמה ולא משנה כמה פעמים השתמש

לבין מישהו שנמצא לא בהחלמה, שאז: הוא בבעיה ולא משנה כמה זמן הוא לא השתמש.

כשאתה יודע שאתה יכול לעשות משהו שישפר את מצבך - ואתה לא עושה אותו משיקולים שונים (או חשש, או עצלות, או גאווה, או עקשנות וכו'), אז שום "ספירת נקיות" של "החלמה" לא תעזור.

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140315

• שמח בחלקי
  • רצף ניקיון נוכחי: 426 ימים
  • דירוג פלטיניום

המשתוקק היקר, הפורום הזה הוא מקום מדהים ומאוד מלמד! הוא פתח גדול להחלמה והחזרת שפיות אל חיינו.
ככל שעובר הזמן, יותר ויותר מבינים שאי אפשר לבד, חייבים ביחד.
תחשוב על זה שעם החברים הקרובים שלך ביותר אתה לא תדבר על מה שאתה יכול לדבר עם חברים להחלמה. כל שיחת טלפון שלי עם חבר אני כל כך שמח ומבין איזה אנשים מדהים יש פה ואיך בזכות דרך ההחלמה זכיתי להכיר חברים שאני יכול לדבר איתם על הכל על באמת. דברים שמחבר ככה אני אסתיר

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140316

• טהרני
  • רצף ניקיון נוכחי: 3306 ימים
  • דירוג פלטיניום
  • עלי לבחור בין כניעה להשפלה

אצלי החברים הקרובים ביותר הם החברים להחלמה. ברמה כזו שקצה קשה לי לסבול קשרים חברתיים אחרים שאין בהם פתיחות וכנות מוחלטת. זה מרגיש לי חארטה, בזבוז זמן ולא אמיתי עד הסוף. סליחה על הניצלוש משתוקק, ובהצלחה בהמשך הדרך!

ליומן המסע שלי     הפוסט שהסביר לי מה הבעייה     הפוסט שהסביר לי מה הפתרון
אני חסר אונים, אנא עזור לי!

כאשר "בידך אפקיד רוחי" אז "פדית אותי ה' א-ל אמת". וככל שהצד הראשון של המטבע יהיה יותר בשלימות, כך גם הצד השני.

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140317

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום
שמח בחלקי כתב on 23 נוב' 2021 13:50:

המשתוקק היקר, הפורום הזה הוא מקום מדהים ומאוד מלמד! הוא פתח גדול להחלמה והחזרת שפיות אל חיינו.
ככל שעובר הזמן, יותר ויותר מבינים שאי אפשר לבד, חייבים ביחד.
תחשוב על זה שעם החברים הקרובים שלך ביותר אתה לא תדבר על מה שאתה יכול לדבר עם חברים להחלמה. כל שיחת טלפון שלי עם חבר אני כל כך שמח ומבין איזה אנשים מדהים יש פה ואיך בזכות דרך ההחלמה זכיתי להכיר חברים שאני יכול לדבר איתם על הכל על באמת. דברים שמחבר ככה אני אסתיר

ברור שאני שמח בפורום ובחברים וברור שבלי זה אי אפשר להצליח בהחלמה, מי אמר שלא? ראית איזה משפט בדברים שלי שמרמז על חוסר שביעות רצון מהפורום או ח"ו על רצון כל שהוא לנסות להחלים לבד ולא להיות בקשר עם חברים???

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140319

• עשר שמעון
  • דירוג פלטיניום

חבל שאתה מגיב בבמתקפת הגנה לכאלה שבכלל לא תוקפים אותך.. 

כמו שכתבת לי אתמול "שום שינוי דרך!!!" כאילו מישהו התקיף אותך.. (לפחות כך הורגש אצלי ואם טעיתי עמך הסליחה) 

בסך הכל העלת כאן נקודה כואבת והחברים חולקים את דעתם בנושא,ואולי קצת מציעים מנסיונם ותקוותם, כמו שגם אתה עושה ובצדק לא מעט, 

אוהב אותך על'באמת!

נערך לאחרונה: לפני 1 שנה, 10 חודשים על ידי עשר שמעון.

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140322

• המשתוקק
  • דירוג פלטיניום
עשר שמעון כתב on 23 נוב' 2021 20:47:

חבל שאתה מגיב בבמתקפת הגנה לכאלה שבכלל לא תוקפים אותך.. 

כמו שכתבת לי אתמול "שום שינוי דרך!!!" כאילו מישהו התקיף אותך.. (לפחות כך הורגש אצלי ואם טעיתי עמך הסליחה) 

בסך הכל העלת כאן נקודה כואבת והחברים חולקים את דעתם בנושא,ואולי קצת מציעים מנסיונם ותקוותם, כמו שגם אתה עושה ובצדק לא מעט, 

אוהב אותך על'באמת!

בהקשר לתגובה שלי ללכבוד ה' - לא הבנתי מה אתה רוצה...  הוא כתב שהוא חולק עלי ושהפורום כן חשוב ושחשוב לשתף חברים - וכתבתי לו שגם אני סובר כך ולא חלקתי על זה מעולם.

בקשר לתגובה כלפי דבריך - נכון שהגבתי - לא רק במגננה אלא אפילו במתקפה - לא עליך ח"ו אלא על דעה מסויימת שיש אפשרות להבין מדבריך, מתקפה שלא בהכרח רלוונטית אליך...  אלו שזה רלוונטי אליהם כבר הבינו...

ובכל אופן תודה רבה על הדאגה והאכפתיות.

תגובה: נקיות לכאורה לפני 1 שנה, 10 חודשים #140326

• עשר שמעון
  • דירוג פלטיניום

וואלה סיבכת אותי קצת..

מתקשה לעמוד על עומק הדברים.. 

בכל מקרה מחכה לשמוע ממך על השינוי המיוחל! 
תמיד יש מה ללמוד  

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.52 שניות

Are you sure?

כן