מה אני יגיד?
ת'אמת שאני שמעתי את החשיפה, זה ניהל אותי מקום אחר, וגם שהוא התאבד הגבתי באפתיות, לא יודע מה נסגר איתי, יש לי איזה סוג של רצון לנקום במי שאנס פגע, כי אני נפגעתי ממישהו שלא טופל... (להשערתי, אני לא יכול להגיע אליו)...
חיים ולדר קעקע את האמון באנשי טיפול ובאנשים שעוזרים - אם זה אכן אמיתי, ואין עשן בלי אש.
כמה בחורים הגיבו בקרירות, "מה יש לכל אדם תאוות" - למה עשו לו את זה, "גם אתה נהיית הקטגור שלו"?
מה אני יאמר, אני בטוח שלי תוכנית ודרך, אפשר להגיע הרבה יותר רחוק ממה שהוא הגיע, בפרט במקום ובמעמד כזה, מה אני יגיד לכם 'מין' - זה דבר מיוחד ונפלא, אבל כאשר 'משתמשים' בזה במקום רע - זה יכול להיות הרבה יותר גרוע ממה שחושבים.
אני לצערי היום נפלתי אחרי שנה וכחודש בפורנו, זה כואב, זה לא פשוט, אני יודע שאני חייב לעשות עם עצמי משהו, חייב לחשב מסלול מחדש, אני יודע שאני יוכל לחצות מסך אם אני לא יעשה עם עצמי משהו, הרי זה דברים מפורשים אפשר להגיע לכל הרוע דרך קצרה מאד, וכלל בידינו "משביעו - רעב". העולם מלא בפשע, ברשע, באנשים שנוהגים ועושים רק לטובת עצמם לתאוות ולחטאים שלהם...
אני מפסיק להתעסק עם עצמי, אני נהיה חלק ממשהו, שאולי זה יציל אותי בסוף.
המסקנות הרעות והטובות שלי:
- בתאוה - צריך לטפל במוקדם.
- לקחת אחריות על מעשים שעשיתי.
- התאוה מביאה את האדם לחוסר שפיות שיכולה לגרום להתאבדות - מוות.
- מתחיל להבין מדוע "שימוש - זה מוות". שימוש יכול להביא מאד מהר למוות.
- אני בתור מכור - לא יכול לעבוד [באיזה עבודה שתהיה] עם נשים, זה כולל כל הגילאים.
גם לעבוד עם ילדים ובחורים - סליחה זה יכול להיות מסוכן, כי אני חולה, ואני יכול להגיע... - כאב גדול בלי יכולת הכלה - יכול להביא את האדם לחוסר התמודדות והתאבדות...
- ידע ומדע - לא יכול לעזור לאדם בכל מה שקשור לתאווה...
- ניצול מיני בגלל מעמד חברתי - זה רוע שאין עליו סליחה...
- אין אמון באף אחד, כבדהו וחשדהו...
- אין אמון ברבנים מטעם, בפרט שהם קשורים למערכה פוליטית [עיתונות וכו']
ל
ח
ב
ר
י
S.A.
אני יכול לומר לכם תתאבדו על התוכנית, גם אם אתה לא נקיים, גם אם קשה לעלות על דרך, גם אם עליתם והדרך לא קלה ויש טריגרים וקשיים בדרך.